• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
PsikologTavsiyeEdiyorum.com
İzmir'de tavsiye edilen psikologlar
Üyelik Girişi
Site Haritası

     İZMİR Psikolog Yrd.Doç.Dr. Hatice Topçu Ersoy

   
İL - Uzmanlık : İZMİR Psikolog
Özgeçmiş
Ege Üniversitesi mezunudur. 2002'den bu yana İzmir Alsancak'da bireysel terapi ve aile-çift terapisi uygulamaktadır. Eğitimler vermektedir.
 Soru        Detaylar
 
 
Detaylar
  • Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümünde eğitim aldı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Kliniği Ruh Sağlığı A.B.D'da staj yaptı. Yüksek Lisans (Master) ve Doktora öğrenimini de İzmir'de Ege Üniversitesinde tamamladı. Psikoterapi ve aile terapisi alanında pekçok eğitimi tamamladı.

  • İngiltere'de terapi eğitimleri aldı. Londra'da psikolog olarak mesleki çalışmalar yürüttü.

  • Öğretim üyesi olarak üniversitelerde dersler verdi.

  • Yüzlerce seminer verdi. Türkiye'nin birçok ilinden ve Dünya'nın birçok ülkesinden çok sayıda meslektaşına terapi eğitimleri verdi.

  • İzmir'de psikolog olarak binlerce bireye, çifte ve aileye terapi uyguladı. Psikolog Dr. Hatice Topçu Ersoy çalışmalarına İzmir'de devam etmektedir.

  • Sağlık Bakanlığından, Psikolojinin Tıbbi Uygulamaları Yetki Belgesini aldı. 2004-2010 yılları arasında T.C. Sağlık Bakanlığı İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesinde psikolog olarak görev yaptı. Sağlık kuruluşlarında kalite iç denetçiliği yaptı ve sağlık çalışanlarına etkili iletişim eğitimleri verdi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü İntiharı Önleme ve Krize Müdahale Birimi Sorumlusu ve Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimcisi olarak görev aldı. Psikolog Hatice Topçu Ersoy İzmir Adliyesinde Bilirkişi olarak görev aldı ve Denetimli Serbestlik Şubesinde Madde Bağımlılığı rehabilitasyon çalışmalarını yürüttü.

Uzman Psikolog Hatice TOPÇU ERSOY hakkında yazılan yorum ve tavsiyelere ulaşmak için tıklayın


Yüz Yüze Terapi Randevusu

Tel: 0 (232) 421 12 48

GSM: 0 542 739 36 33


Online terapi de uygulamaktadır.

Online Terapi randevusu için tıklayın

İzmir'de Psikolog olarak çalışan Hatice TOPÇU ERSOY, 2002 yılından bu yana, kurucusu olduğu PSİKOAKTİF Psikoterapi Merkezinde bireysel terapi ve aile terapisi uygulamaktadır. Aynı zamanda Öğretim Üyesi olarak dersler vermektedir. Hacettepe Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi onaylı sertifika eğitimleri düzenlemiştir. Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programlarında koordinatör ve eğitimcilik görevini yürütmektedir.

Uzman Psikolog Hatice TOPÇU ERSOY, Psikiyatri Psikoloji ve Aile Terapisi Derneği (PSİAD) Kurucu Başkanıdır. IFTA International Family Therapy Association - Uluslararası Aile Terapisi Derneği üyesi, Türk Psikologlar Derneği üyesi ve Hasta Hakları Derneği Kurucu üyesidir. Aile ve Çift Terapisi, Psikolojik Testler, Çocuklarla Görüşme Teknikleri, Oyun Terapisi, Travma Çalışmaları, Psikoterapi, Psikolojik Danışmanlık, Evlilik Terapisi Uygulamaları alanlarında ve daha pekçok alanda sertifika programları düzenlemekte ve eğitimler vermektedir. Evlilik ve aile içi iletişim, kurum içi etkili iletişim, stres yönetimi, öfke yönetimi vb. pek çok konuda eğitim ve seminerler vermektedir.

Yetişkinlere yönelik bireysel terapi, çift ve aile terapisi uygulamaktadır.

Dr. Hatice TOPÇU ERSOY evli ve iki çocuk annesidir.

Yrd.Doç.Dr. Uzman Psikolog Hatice TOPÇU ERSOY'un Yayınları:

Yüksek Lisans Tezi, 2005

» Lise öğrencilerinin atılganlık düzeylerinin bazı değişkenlere göre yordanması

(The prediction of assertiveness levels of high school students according to some variables)

Doktora Tezi, 2011

» İzlenim yönetiminin kurum imajına etkileri

(The effects of impression management on corporate image)

Makaleler:

Ersoy MA, Ulcay M, Topçu Ersoy H. Health Information-Seeking Behavior About Attention Deficit Hyperactivity Disorder and Analysis of Top Web Sites. [Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Konusunda İnternetteki Sağlık Bilgisi Arama Davranışı ve Üst Sıradaki İnternet Sitelerinin Analizi.] Bulletin of Clinical Psychopharmacology - Klinik Psikofarmakoloji Bülteni 2015; 25(2):178-82.

Ersoy MA, Topçu Ersoy H. Gender-Role Attitudes Mediate the Effects of Adult ADHD on Marriage and Relationships. J Atten Disord. 2015; Dec 20.

Ersoy MA, Topçu Ersoy H. Psychosocial Approach in Adulthood Attention Deficit Hyperactivity Disorder: Is it Effective? What Should be Focused on? [Erişkin Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu’unda Psikososyal Müdahale: Etkin mi? Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?] Güncel Psikiyatri ve Psikonörofarmakoloji 2014; 4(2):31-35.

Ersoy MA, Topçu Ersoy H. Manic symptoms associated with isotretinoin and methylphenidate combination: a case report [İsotretinoin ve Metilfenidat Kombinasyonuyla Ortaya Çıkan Manik Semptomlar: Bir Olgu Sunumu.] Klinik Psikofarmakoloji Bülteni-Bulletin of Clinical Psychopharmacology 2014; 24(3): 261-4.

Belirgan S, Ersoy MA, Topçu Ersoy H. Prevalence of Adult ADHD and Comorbid Axis-I Disorders Among First Time Applied Cases of a General Psychiatry Outpatient Clinic and a Private Psychotherapy Center. Psychiatry and Clinical Psychopharmacology 2017 (Published online: 10 Oct 2017.)

Poster sunumları:

Ersoy MA, Ulcay M, Ersoy HT. Health Information-Seeking Behavior About Attention Deficit Hyperactivity Disorder and Analysis of Top Web Sites. [Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Konusunda İnternetteki Arama Davranışı ve Sitelerin Analizi.] 2. Uluslararası Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Kongresi Feb 28 – Mar 03 2013, İstanbul.

Ersoy MA, Durmuşoğlu TE, Ersoy HT. Marital impact of adult attention deficit hyperactivity disorder. [Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu’nun Evlilik ve İlişki Üzerine Etkisi.] 6. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi ve 2. Uluslararası Çocuk ve Ergen Psikofarmakolojisi Sempozyumu 16 – 20 Apr 2014, Antalya.

Belirgan S, Ersoy MA, Topçu Ersoy H. Prevalence of adult ADHD and comorbid axis-I psychiatric disorders in group of patients presenting to general outpatient department and to a family counselling centre for the first time. [Genel Psikiyatri Polikliniği ve Bir Aile Danışmanlık Merkezine İlk Kez Başvuran Olgularda Erişkin DEHB ve Erişkin DEHB'ye Eşlik Eden I. Eksen Psikiyatrik Bozukluk Yaygınlığının Araştırılması] TPD-20.Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu, 4-7 May 2016, Çeşme-İzmir.



Uzman Psikolog Hatice Topçu Ersoy'un TV Yayınları ve Videoları için tıklayın


Uzman Psikolog Hatice TOPÇU ERSOY hakkında danışanların yazdıkları yorum ve tavsiyelere ulaşmak için tıklayın


Uzman hakkında tavsiye yazmak için buraya tıklayın

 
 
Uzmana Soru Sorun
İsim
E-Mail
Telefon
Sorunuz